Цю це вони розповіли на своєму офіційному сайті.

На сайті підкреслюється, що міграційна криза на кордоні Польщі з Білоруссю триває вже майже два тижні. «Мігранти з країн Азії та Африки атакують кордони країн Європейського Союзу», - кажуть представники Нацкорпусу.

Водночас вони акцентують увагу на тому, що все це організував Лукашенко, нелегітимний президент Білорусі, діючи за вказівкою російського керівництва. А відтак, повідомляється у публікації, учасники конференції обговорюватимуть також питання обороноздатності України від російської агресії та можливість співпраці держави із країнами Балто-Чорноморського регіону щодо безпеки.

Принагідно у публікації наводиться перелік тем: «потенціал задіяння LITPOLUKRBRIG, литовський досвід протидії агресії Кремля, штаби тероборони в Україні і перспективи безпекової співпраці регіону». Представники Нацкорпусу додають, що серед учасників конференції будуть експерти не лише з України, але й із Польщі та Литви.

Нацкорпус переконаний, що на цьому етапі гібридної війни Росія намагається відволікти загальну увагу від подій на українському кордоні, де російське керівництво збирає війська. У публікації підкреслюється, що про це свідчать дані ЗМІ та партнери із Заходу. «Накопичення російських військ навколо України відбувалось вже навесні цього року, втім чинна влада заперечувала ймовірність відкритої агресії Кремля й до цього часу не здійснила жодних кроків для зміцнення обороноздатності країни», - сказано на сайті.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жорін заявив, що іммігрантська криза – це операція влади Білорусі, яка є підконтрольною Кремлю.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін пояснив, що Нацкорпус може допомогти Польщі впоратися з мігрантами.

https://t.me/nationalcorps/10262