Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Бюджет на 2022 рік – це фактично бюджет минулого року із незначними поправками на ті реалії, які ми маємо. Тобто за окремими статтями видатків ми бачимо плюс, за окремими зборами доходів бюджету ми бачимо також плюси, але там надто оптимістичні цифри. Вісім мільярдів гривень планують одержати до бюджету за рахунок приватизації. Ми цього року й двох мільярдів не отримали, а наступного планують вісім. Активи державні падають у ціні, тому, швидше за все, вісім мільярдів від приватизації ми не наберемо», - повідомив він.

Романченко сказав, що у бюджеті на 2022 рік закладено зростання ВВП на 3,8%, враховуючи, що у 2021 році ми маємо приблизно зростання у 3,6%, це більш-менш утримання тієї економічної ситуації, яка є. Це не бюджет прориву і бюджет, спрямований на розвиток, вважає він, цей бюджет є просте бажання уряду та депутатів прийняти документ, щоб він був. Слабо віриться, що ті показники, які закладено до бюджету на 2022 рік, наголосив він, виконуватимуться.

«Окрім однієї невеликої статті: обслуговування зовнішнього державного боргу. Це означає повернення грошей за раніше взяті кредити. Цю статтю ми виконаємо сто відсотків, а до решти у мене дуже великі сумніви. У бюджеті закладено, що зростуть доходи приблизно на 7%. Але не зрозуміло, звідки такий оптимізм, адже що таке доходи до бюджету? Є два джерела доходу: або ми беремо запозичення, або збори та податки. Якщо уряд не хоче брати запозичення, то він має збільшувати прибутки від зборів», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Володимир Воля заявив, що у нас в Україні виходить дуалізм влади, який жодної користі не приносить.