Про це вона розповіла у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя».

«Україна, коли здобула незалежність після розпаду СРСР, отримала у спадок дуже грамотне законодавство щодо Трудового кодексу. І та фішка: «Та він старий! Його треба декомунізувати!» – це така маніпуляція, бо Трудовий кодекс Польщі з 1974 року – дивіться, як Польща розвивається», - зауважила Землянська.

За словами експерта, старий Трудовий кодекс не завадив Польщі отримати 140 млрд. доларів на реформацію. Як зазначила Землянська, наш Трудовий кодекс, незважаючи на заяви, що він застарілий, переніс безліч правок через перехід із планової на ринкову економіку.

«Найулюбленіше гасло: «Все для інвесторів! От заважає інвесторам Трудовий кодекс!». Найбільший інвестор – це трудові мігранти», – сказала Землянська.

За словами експерта, українці, які працюють в інших країнах, у тому числі й у Польщі зі старим Трудовим кодексом, перераховують в Україну родичам близько 12 млрд доларів на рік. Але, як зауважила Землянська, прямі інвестиції в Україну дуже малі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Що там, МВФ потребує меморандуму за ринкові ціни на ЖКГ? За що? За 1,2 млрд? Наші перераховують 12 млрд, давайте з ними налаштовувати комунікацію…», - сказала Землянська.

За словами Землянської, наша влада ініціює реформацію Трудового кодексу заради можливих вкладень із боку Заходу, коли наші трудові мігранти з країни, де залишився старий Трудовий кодекс, відправляють у рази більше грошей, ніж запропоновано від Західних партнерів.

Як повідомляв Знай.ua, Михайло Чаплига заявив, що Брюссель хоче, щоб Польща прийняла у себе мігрантів.

Також Знай.ua публікував слова Михайла Чаплиги: Глобально зараз відбувається те, що одні люди хочуть володіти іншими.