Про це він розповів у програмі «А як насправді?».

«Суспільство у нас не просто так розколоте – воно розколоте навмисно. Електорат можна собі зберегти двома шляхами. Перший – щось зробити. Залишити по собі хорошу реформу, бути мером – залишити гарне доглянуте місто тощо», - каже Тизенгаузен.

За його словами, це складний шлях, адже треба залишити після своєї каденції гарне враження, щоб люди вирішили обрати політика вдруге. Інший шлях, зазначає експерт – це розколоти суспільство за різними напрямками: релігійному, мовному, люблять країну чи ні, хочуть у ЄС чи ні та іншими.

Тизенгаузен пояснив, що в такому разі політик може вибрати собі такий напрямок та сформувати частину суспільства, яка ненавидить іншу частину. Тоді, за словами політтехнолога, політик, ідеї якого збігаються з їхнім баченням та який навмисне розколював суспільство, на цій ненависті може підтримувати свій рейтинг.

«Мовляв, вони погані, вони не в ту церкву ходять, вони не тією мовою розмовляють, вони взагалі не тому Богові моляться. І ось це простий шлях. Щоб розколоти суспільство, достатньо мати свої канали та пів року часу», - заявив Тизенгаузен.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Тизенгаузена, що українці в полоні хибних уявлень щодо Євросоюзу.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що Порошенко, Тимошенко і Бойко зараз для Зеленського не є суперниками.