Про це стало відомо з програми «Будьте готові» на його YouTube-каналі.

«На сьогодні опалення почали подавати до багатьох закладів соціальної, бюджетної сфери у багатьох містах. Але, як виявилося, це фізично неможливо у багатьох містах. Наприклад, в Одесі, у південному, великому портовому місті опалення дають лише ночами – вдень його відключають», - заявив Попенко.

За його словами, там фізично не можуть забезпечити нормальне опалення, що не дозволяють ні обладнання, ні мережі. Експерт зазначив, що у Старокостянтинові, у невеликому містечку на Хмельниччині опалення дали на 4 дні, але як тільки його дали, під тиском труби вже почали рватися, тож місто замерзає.

Крім того, розповів Попенко, в Охтирці глава державної адміністрації особисто контролював подачу газу до багатоквартирних будинків, бо є певна заборгованість. Він додав, що у багатьох інших містах опалення в принципі не подаватимуть до бюджетної сфери.

«Наприклад, у Кременчуці, великому промисловому місті Полтавської області всіх дітей відправили на карантин на 4 тижні. А де 4 тижні, там і 4 місяці. Вони мали півтора тижня канікул лише тому, щоб заощадити тепло, щоб у бюджетні установи – школи, садочки – не подавали опалення. Тому що також не витримає вся інфраструктура», - розповів Попенко.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Також Знай.ua повідомляв, що електромережі Київщини готові до опалювального сезону.