Про це він розповів у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Ринку землі не може існувати взагалі, бо ми говоримо про те, що ринок - це те, що виробляє людина своєю працею, товари або послуги. Землю людина створювати не може, це надбання людства, яке було задовго до того, як з’явилось свідоме людство. Тому ми можемо говорити про те, що може бути ринком товару - це товари, які виробляються людьми, а земля не виробляється. Земля має обмежену кількість і вона не збільшується», - підкреслив він.

Головін сказав, коли йде торг землею, він рано чи пізно буде сконцентрований. Наприклад, нікому в голову не прийде постійно скуповувати автомобілі, пояснив він, тому що вони постійно виробляються нові. А до землі вже інше відношення, вважає він, тому що це стратегічне поняття. І якщо ти взяв і віддав територію, то ти втратив державу, підкреслив він, якщо розпродав землю і вона вже не належить громадянам країни, фактично ти й сам себе позбавив громадянства.

«Але земля – це ще й економічна категорія, яку ми на сьогодні не можемо втрачати. Бо земля – це один з об’єктів нерухомості, яка дає найбільше прибутку. Навіть якщо ми розглядаємо, що землю оцінюють по нормативно грошовій оцінці у тридцять тисяч, а платять орендну плату в три тисячі гривень, то 10% для сьогоденного світу – це дуже хороші вкладення. Тим більше і земельні ділянки в пропозиції по купівлі не складаються в межах тисячі доларів. Тому для чого продавати корову, яка дає молоко? А найголовніше, що ця земля може давати більше», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Роман Головін розповів, як державі потрібно розвивати ринок землі: необхідна державна програма.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Анатолій Топал заявив, що ціни на будівельні матеріали зросли від 20% до 200%.