Про це він розповів у новій програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Класично будь-яка реформа передбачає в першу чергу якісні зміни для всіх громадян. В Україні на сьогоднішній день не існує жодного документу, який би визначав мету продажу землі. Тобто за мету нічого не брали, не визначили, що метою є збільшення доходів власника цієї землі. Від користування землею або її обробки. У нас цього немає, а що прийняли та назвали реформою?», - підкреслив Роман Головін.

Головін розповів, що влада земельною реформою назвала низку законодавчих змін. Ці зміни, повідомив він, видали за вільний ринок землі і нарешті начебто за тридцять років власники землі отримали свободу, якої раніше не було. А звелося все до дуже простого, підтвердив він, бо 131 стаття земельного кодексу говорить про те, що без дозволу орендаря власник землі не може її продати, внести до статутного капіталу та надати в заставу.

«Що означає ця норма? Дев’яносто відсотків землі перебуває в оренді, інша земля, що не перебуває в оренді, це так звані одноосібники. Вони як не схотіли її продавати, так і не схотіли здавати її в оренду. Так у них і надалі не має за мету продавати свою землю. А дев’яносто відсотків власників, які віддали свою землю в оренду, на сьогодні не можуть її продати. Тому те, що фактично назвали реформою, – це є зміна законодавства, щоб орендар міг викупити вже на законних підставах землю у власника», - резюмував Роман Головін.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Роман Головін розповів, як державі потрібно розвивати ринок землі: необхідна державна програма.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Анатолій Топал заявив, що ціни на будівельні матеріали зросли від 20% до 200%.