Про це він розповів у своєму блозі «Підсумки тижня».

«Вже сьогодні можна констатувати, що великої політичної кризи публікація розслідування Bellingcat щодо «вагнерівців» не викликала. Тому що все ж таки в цьому розслідуванні і навіть у тому звіті, який злила Яніна Соколова, немає прямих звинувачень президента. І навіть керівник його офісу Андрій Єрмак згадується лише зі слів Бурби», - розповів Бортник.

Політолог зазначив, що самі розслідувачі чітко вказали, що знайти якихось доказів того, що українське керівництво зірвало цю операцію, а тим більше злило її росіянам чи білорусам, не вдалося.

Він додав, що інформаційний міхур поки що виявився поверх дуже цікавої та важливої інформації, яка показує, як працюють наші спецслужби, що вони здатні планувати дуже тонкі, багаторівневі, складні операції. Ця інформація, за його словами, на жаль, показує, що ці служби грають насамперед в українську політику.

«Бо якщо подивитися на політичний календар, на ситуацію, що склалася навколо нашої країни в липні 2020 року, коли проводилася ця спецоперація, виникають питання до організаторів цієї спецоперації – чи не мали вони, організовуючи цю спецоперацію, якийсь додатковий політичний сенс?», - зазначив Бортник.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник заявив, що розслідування про “вагнерівців” було предметом торгів.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв зазначив, що результат офшорного скандалу залежить від того, як Україна пройде цю осінь та зиму.