Про це він розповів у програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською.

«Необов'язково розслідування має стати якимсь хітом чи інформаційною бомбою. Є факт, за цим фактом було розпочато розслідування. Тема цікава, тема варта Голлівуду, я думаю. Bellingcat розслідує десятки та сотні різних ситуацій, і не всі вони призводять до таких шокуючих підсумків. Наприклад, як із історією зі збитим МН-17. Було розпочато розслідування, воно було досить якісно проведене, як і всі розслідування Bellingcat, але зради не сталося», – каже Тизенгаузен.

За його словами, у цьому розслідуванні досить багато цікавих матеріалів. Експерт зазначив, що він прочитав англійську текстову версію Bellingcat, де його занепокоїло те, що там дуже багато деталей про роботу наших спецслужб, про механіку, про те, як виманювали цих людей, які алгоритми та прийоми були використані.

«Фактично розкрили досить широкий інструментарій, яким діє наша розвідка. Мені здається, що це не дуже добре. Тому що наступні ситуації, можливо, успішні, які могли б статися за таким сценарієм виманювання якихось бойовиків, представників військових компаній – на них можна поставити хрест, тому що розкрито всю механіку, як діяли наші спецслужби», - вважає Тизенгаузен.

Він додав, що наші журналісти примудрилися опублікувати деякі секретні документи, що містять факти, які, напевно, не варто було б озвучувати. Водночас експерт зазначив, що це робота журналістів, тому йому нема в чому їх дорікнути.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Волковський розповів, кого РФ бачить найвигіднішим для себе лідером Білорусі.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв зазначив, що результат офшорного скандалу залежить від того, як Україна пройде цю осінь та зиму.