Про це він розповів у себе в блозі.

«Григорій Сковорода – це наш другий геній та полюс, який нам ще тільки належить прочитати. Григорій Савич не просто пов’язаний з університетом Могилянка і зі Слобожанщиною та Харківщиною – це інший полюс українського генія», - зазначив Друзенко.

На думку експерта, якщо Шевченко про вулканічну енергію, нищення ворогів та державність, то Сковорода більше про гармонію, свободу людини та універсальність.

«Прийшов час збалансувати нашу Шевченкову спадщину, яку ми знаємо набагато краще, ніж спадщину великого українського філософа та мислителя Григорія Сковороди. Сьогодні йому виповнилося 299 років. Рік, який попереду, це величезний виклик для України дослухатись заповідей Григорія Савича, не протиставляючи себе світу, а приймаючи світ і знаходячи своє місце у ньому», - сказав Друзенко.

За словами експерта, відкривши себе за заповідями Григорія Сковороди ми повинні не просто зрозуміти, що ми не хочемо жити в «русском мире» та що ми частина Європи, а наповнювати себе цими сенсами.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Знайти своє не тільки поле бою, а знайти свою академію і повернути університети у певні храми науки, а не просто профтехучилища. Цей і наступний рік мають бути часом Сковороди в українській культурі», - зазначив Друзенко.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Рохов розповів, звідки ростуть «ноги» всіх проблем української політики, і як їх подолати.

Также Знай.ua публікував слова Вахтанга Кебуладзе: Треба розуміти, що без залізної волі, наприклад, не можна виграти війну.