Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Для нас ситуація з РФ має виглядати так, як вона виглядає впродовж останнього часу, тобто ризики завжди актуальні, а в певний час вони посилюються. Зараз вони як раз перебувають у стадії посилення. Те, наскільки реагує світ на цю ситуацію на Сході, свідчить про те, що ці ризики серйозні і вони розглядаються світом як такі, що можуть бути реалізовані. Що стосується намірів та можливих планів РФ, то нам залишається тільки здогадуватися. Цілком можливо, що РФ розглядає кілька можливих сценаріїв», - підкреслив Володимир Нагірний.

Нагірний сказав, що це може бути починаючи зі сценарію використання фази напруги, для того, щоб отримати ті чи інші поступки з боку Заходу. І закінчуючи сценарієм прямого вторгнення, акцентував він, який теж вже поступово в інформаційному просторі РФ починає використовувати для підготовки свого населення. Останній фактор напруги від вторгнення РФ був навесні, підтвердив він, який відбувся після більш-менш тривалого періоду спокою.

«Тоді ми вперше зіткнулись з тим, що з'являлися нові сили на кордоні та в інформаційному плані це використовувалося для створення напруги. Для дестабілізації ситуації та для того, щоб настрої тривоги та напруги в українському суспільстві були присутніми. В тому випадку як раз був реалізований сценарій, що напруга призвела до зустрічі між Путіним та Байденом. Яка була більше потрібна Путіну та до чергової спроби налагодити стосунки між США та РФ. Хоча подальший розвиток подій показав, що з нинішньою Москвою ні про що не можна домовитися», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що Олександр Лукашенко, організувавши проблему мігрантів на польському кордоні, досяг визнання з боку Європи.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Бізяєва, подальше посилення війни на Донбасі призведе до небажаних для Росії наслідків.