Про це він розповів у програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

Передусім експерт говорить про Великобританію, яка останніми роками виявляє значну зацікавленість у політичній ситуації в Україні. За його словами, Британія хоче більш активно проявляти себе і в Україні, і у Східній Європі загалом.

Це, підкреслює Нагірний, є частиною загального британського курсу. «Що стосується військових та можливої присутності військових інших країн в Україні у такий момент напруги та розширення агресії РФ, мені здається, що тут працює ще один фактор, який свого часу використовували США та інші країни НАТО», - міркує він. Зокрема, розповідає експерт, подібне було із ймовірною небезпекою для Балтійських країн, коли РФ розпочала свою агресію проти України у 2014 році.

Як він зазначає, тоді там з’явився контингент американських військових та військових інших держав НАТО. З іншого боку, міркує Нагірний, ці війська не грали надто великої ролі в обороні, не були учасниками жодних захисних дій, а стали радше символічним кроком та сигналом президенту РФ, що напад торкнеться інтересів НАТО та США зокрема.

На думку гостя програми, зараз цей же мотив є ключовим і щодо України. Зокрема, каже він, свою готовність надати Україні підтримку виразила не лише Великобританія, але й Швеція. «Тому саме такий крок в даній ситуації свідчить про те, що Швеція має намір комплексно розвивати свої стосунки з Україною. І свідчить також про те, що Швеція бачить у цьому перспективу», - міркує експерт.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нагірний розповів, до чого готуватися Україні у зв'язку з проведенням окупантами воєнних зборів на Донбасі.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв назвав наслідки для Росії у разі військової ескалації на Донбасі.