Про це він розповів у своїй програмі «Антишпора від Подорожнього».

«Політика - це не кривляння політиків по телебаченню чи набридлива реклама політичних партій. Скоріше не тільки кривляння та реклама. Політика має свою науку, яка називається політологія», - каже Подорожній.

За його словами, як і більшість наук, політологія виникла в античному світі та складається з двох грецьких слів: місто – поліс та вчення – логос. Таким чином, каже він, якщо перекладати слово політологія дослівно, то це означає вміння управляти містом. Подорожній зазначив, що за 2.5 тисячі років з часів Платона зміст і значення терміну політологія змінювалися не одноразово, і навіть в сучасних українських підручниках можна знайти багато визначень науки політології, які усі зводяться до простого визначення, що політологія – це наука про політику, її роль і функції в житті суспільства.

«На основі чого формується знання в політології? Звісно, в основі лежить історія, економіка, право, політична географія, політична соціологія, політична психологія», - зазначив Подорожній.

Політтехнолог додав, що основними теоретико-методологічними підходами у вивченні предмету політології є історичний, соціологічний, неоінституційний, системний, структурно-функціональний, біхевіорістський, нормативний та культурологічний.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Кожен із цих методів має важливе значення досліджень в політології. Враховуючи зазначене, ми можемо визначити предмет політології як закономірності та особливості розвитку політичного процесу, функціонування політичної системи і влади, сутність форм, методи діяльності суб’єктів політики», - розповів Подорожній.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів про модель розвитку України «за домовленістю»: «Захід – ідейні люди, ви займаєтесь духовними справами».

Також Знай.ua повідомляв слова Чепового, що Сенсом держави є щастя громадян, які можуть, не виїжджаючи з країни, самореалізуватися.