Про це він розповів у програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

Як зазначає Кучухідзе, ситуація з українським військом змінилася з часів 2014 року. «Є багато проблем, але наша армія оснащена та має сучасне озброєння», - підкреслює він. Окрім цього, додає експерт, Україні вдалося налагодити та поглибити комунікацію та співпрацю з НАТО, укласти військові контракти з Туреччиною та Великобританією.

До того ж, зауважує він, змінилося й українське суспільство загалом, особливо це стосується Південного Сходу, оскільки до агресії з боку РФ мало хто очікував нападу. А відтак, підсумовує Кучухідзе, українське суспільство загартувалося, значно розвинувся волонтерський рух і держава має сили для мобілізації.

За словами політолога, навряд комусь зараз буде вигідна повномасштабна війна. «Брякати зброєю, показувати армію як фактор впливу, зривати перемир'я на Донбасі, тобто виконувати якісь локальні завдання – абсолютно так», - міркує він.

Окрім цього, зазначає гість програми, 100 тисяч військових Росії не вистачить для України з її масштабами. Принагідно Кучухідзе згадує розмови, які велися ще у 2014 році: знадобиться 200 тисяч військових, аби поширити свій вплив на території України у разі повномасштабної війни. «І тим більше, що ми вже не такі слабкі, щоб просто дивитися, коли хтось наступатиме на нас. Сьогодні Україна та наша армія навіть психологічно інші», - підкреслює він. Отже, констатує експерт, останні дії Росії мають на меті не розгортання повномасштабного наступу, а тиск і провокацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кучухідзе розповів, чи може Путін прикрити газ для Європи.

Також Знай.ua писав про те, що Нагірний розповів про наміри Британії та Швеції надати свою допомогу Україні.