Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24".

Віталій Романченко зазначив, що хвиля ейфорії, яка виникла після приватизації заводу “Більшовик”, дуже згубна для країни.

“Бо продали виробниче підприємство, територія якого могла бути використана для виробництва чогось, а те, що буде створено, не створюватиме робочих місць. Другий момент, якщо так подивитися, за останні 20 років – це найбільша приватизація. І взяти бюджет на цей рік, то з цього єдиного продажу майже на 40% ми виконали план держави щодо приватизації. І я боюся, що після цього прецеденту у деяких просто потечуть слинки”, - сказав Романченко.

За його словами, це означатиме, що не потрібно створювати програми підтримки та розвивати щось, а можна просто це продати.

“Підприємство, що працює, яке не працює, у хорошому воно місці, поганому, дає воно робочі місця – взяти й продати. Дивіться як легко. Оп, і 1,4 млрд ... (Наступними можуть бути, - ред.) ті підприємства, які вже років 6 не ведуть активної економічної діяльності. Але при цьому вони мають великі активи. Те, що я наводив приклад, курортні бази, і таке інше – ці підприємства, звісно, ​​намагатимуться ліквідувати”, - додав аналітик.

Популярні новини зараз
Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

Він зазначив, що значно простіше щось продати, аніж створити щось нове.

Як повідомляв Знай.ua, Віталій Романченко заявив, що, швидше за все, вісім мільярдів від приватизації ми не наберемо.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Дмитро Сенниченко зазначив, що приватизувати державні активи – це означає відпустити їх на волю.