Про це він розповів у своєму блозі «Історичні хроніки».

«Розвиток міжнародної ситуації в Європі наприкінці 1930-х років невблаганно вів до нового збройного зіткнення між великими державами. До кінця 1938 року Версальська система в Європі практично припинила своє існування, а Мюнхенська угода значно посилила Німеччину», - розповів Бізяєв.

За його словами, в цих умовах німецьке керівництво поставило перед собою нову зовнішньополітичну мету досягти гегемонії в Європі, закріпивши за собою роль великої світової держави. Політолог зазначив, що внаслідок загарбницьких дій Німеччини та Італії в березні - квітні 1939 р. у Європі почалася передвоєнна політична криза - період безпосередньої розстановки військово-політичних сил у передбаченні ймовірної війни.

«Хоча Мюнхенська угода створила нову політичну обстановку в Європі, вона розглядалася всіма великими державами як черговий етап їхніх взаємин. Ситуація осені 1938 - літа 1939 років у Європі була заплутаним клубком дипломатичної діяльності великих держав, кожна з яких прагнула до досягнення власних цілей», - заявив Бізяєв.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, раніше Бізяєв розповів про зміни в економіці після Першої світової війни

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв розповів про договір в Рапалло між СРСР і Німеччиною.