Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Нам з вами слід приготуватись платити ще більше, ціна на газ в Україні скоро зміниться. Вже з 1 грудня перерахують тарифи на газ для постачальника останньої надії. Нагадаю, що його функції виконує «Нафтогаз», - каже Завальнюк.

Вона зазначила, що зараз Кабмін запровадив тимчасове обмеження вартості, тож тариф у постачальника останньої надії становить 7,96 грн за куб і це менше за ринковий. Але, додала журналістка, так буде лише до 1 грудня.

«Нафтогаз» вирішив обібрати українців до нитки цієї зими. Ще не почалися морози, а нас уже тримають у страху. У зв'язку з тим, що багато постачальників на ринку розорилися, частина українців автоматично перейшла до постачальника останньої надії», - розповіла Завальнюк.

Журналістка пояснила, що, згідно із законом, українці, які стали заручником ситуації з вини постачальника, переводитимуться на постачальника останньої надії на 60 днів. За її словами, у «Нафтогазі» розуміючи, що можуть бути хвилювання у народі, нагадали, що розмір тарифу рахують не вони, а є спеціальна формула, яка описана у постанові Кабміну.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Із заяви постачальника поки що зрозуміло тільки те, що нову ціну на газ нам презентують за фактом. Ще нам як споживачам, можливо, доведеться заплатити більше за доставку газу – це також вплине на тариф», - заявила Завальнюк.

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Також Знай.ua писав про те, що Марунич прокоментував ймовірність усунення Германа Галущенка з посади міністра енергетики України.