Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Підготуватися до опалювального сезону – це абсолютно логічне рішення, законтрактувати необхідну кількість вугілля та газу, заповнивши їм наші сховища. Ми мали почати у квітні готуватися до опалювального сезону, тим більше, що в цьому році питання стоїть особливо гостро. Всі говорили про подорожчання газу та іншу проблематику. А сьогодні ми вже говоримо про можливі відключення електроенергії для населення та підприємств, а ще гірше, якщо це буде відключення від опалення», - підкреслив Бєлов.

Експерт вважає, що вся відповідальність за таку енергетичну ситуацію в Україні лежить безпосередньо на тих людях, які приймають рішення. Зрозуміло, що ми маємо бути послідовні у нашому проєвропейському курсі, підтвердив він, але з іншого боку наслідки цього проєвропейського курсу ми маємо передбачати. Тому що зрозуміло, що Росія і Білорусь, акцентував він, буде тиснути на нас через усі можливі механізми.

«Ми маємо бути підготовлені на всі 100% та передбачати будь-які форс-мажорні обставини. Так само ні для кого не секрет, що експерти галузі говорили про те, що Білорусь відмовить нам в енергопостачанні. Тобто це можливо було передбачити так само із вугіллям та газом. Все це має бути загальною політикою держави по забезпеченню енергетичної безпеки. І, на жаль, що енергетична безпека находиться у нас зараз на дуже низькому рівні. Ми залежні від зовнішніх енергоносіїв, тому нам треба дуже активно почати розвивати власний видобуток газу. Та вкладати державні кошти в забезпечення першочергових потреб держави», резюмував Бєлов.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Непогодін прокоментував взаємини Володимира Путіна та Олександра Лукашенка.

Також Знай.ua писав про те, що Бронжуков розповів, чи варто побоюватися відкриття другого фронту з боку Білорусі.