Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«У нас державне утворення – це одна соціальна структура, а країна – це зовсім інше: вони дуже слабко перетинаються між собою. Народне соціальне утворення із себе викидає тих, які відповідають параметрам державних негідників», - сказав Новохатський.

За словами експерта, наша держава так влаштована, що до влади приходять негідники, тому що шляхом отримання повної незалежності українці втратили орієнтири та уявлення чіткої сегментації суспільства.

«У нас вийшло так, що на початку 90-х почали зберігати систему, в якій могли зберегтися лише люди з минулого. Люди мали на це право, і все могло бути нормально, якби були створені правильні інститути для переходу з однієї форми існування в іншу», - підкреслив Новохатський.

На думку політолога, у нас відбулася консервація з виродженням елітного простору, тому що люди, які жили за старими поняттями, вирішили зберегти для себе зручні умови, що призвело до того, що люди, які стоять при владі, не служать народу, а саме їм. Як зазначив експерт, народ у свою чергу формує своє соціальне середовище, бо є абстрагованим від держави, представники якої «законсервували» для себе старі підвалини.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Це неправильно: воно має поєднуватись і бути проявом одного та іншого, але справжні еліти не хочуть взяти за цей процес на себе відповідальність», - сказав Новохатський.

За словами експерта, поділ держави та країни на два поняття – це не правильно, бо, на думку Новохатського, ці поняття мають бути проявом одне одного. Як зазначив Новохатський, представники еліт саме серед народу мають знаходити інструменти, щоб механізм влади служив інтересам соціального простору.

«Ми отримали абсолютно некеровану соціальним середовищем і людським простором машину, яка виконує єдину функцію, яку здатна виконувати, – насилувати», - заявив Новохатський.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Гончаров заявив, що ймовірні погрози відлякують інвесторів від України.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Гончаров розповів, чим викликано трудову міграцію українців до інших країн.