Його слова прозвучали у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Росії не потрібно, щоб локальне зіткнення Вірменії та Азербайджану переросло у масштабну війну. Адже підсумки цієї війни можуть поставити під питання майбутнє російської миротворчої місії в Нагірному Карабаху, а це останнє, чого хочуть у Москві. Навпаки, РФ хоче, щоб її військові залишалися на цій території якомога довше, а для цього потрібно зберігати зміст їхнього перебування там – тобто недопущення ескалації. Чим довше ситуація на Кавказі провисатиме, тим це вигідніше для росіян. Так вони зможуть виправдовувати присутність у регіоні своїх військових. Це – одна з причин, через які війна між Азербайджаном та Вірменією зараз не відновилася», - вважає гість програми.

Він також висунув припущення щодо стратегічного плану Москви у цьому регіоні.

«Я не думаю, що Росія має на меті примирити дві колишні республіки СРСР. Вона більше прагне до посилення свого впливу. А зростання впливу з опорою на свою військову міць не передбачає мирного врегулювання, скоріше навпаки», - каже Ілія Куса.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що багаті країни бажають, щоб бідні переходили на зелену енергетику власним коштом.

Також Знай.ua повідомляв, що Куса назвав партнерів та ситуативних союзників України у світі.