Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Ми з лютого спостерігаємо певну концентрацію влади. Але політична система України за останні 20 років заточена на те, що будь-яка концентрація влади одного центру незмінно веде до потрясіння. Два Майдани – найяскравіше тому підтвердження. Якби свого часу донецькі еліти, а потім родина Янукович просто не порушили правила, які були встановлені негласно – жодних Майданів не було б. Потрібно називати речі своїми іменами», - зазначає він.

Це – первинне, решта – вторинне. Далі включаються технологічні інструменти.

«Одним із технологічних інструментів є Майдан. Люди виходили та гинули за щирі цілі. Але через вісім років ми не знаємо правди про Майдан. Чому? Тому що багато хто з тих, хто був по різні боки барикад, як нам розповідали, насправді діяли за єдиним скоординованим планом. Наскільки я трохи знаю історію питання, то взагалі не збиралися робити Майдан. Просто трохи Віктора Федоровича пошугати, загнати його назад у рамки системи. А потім пішло, поїхало», – міркує аналітик.

Зупинити цю снігову кулю, що летить, виявилося неможливо, занадто багато факторів підключилося. На його думку, єдине, що може вивести людей масово на вулиці, – це дуже різкі соціально-економічні проблеми: «Умовно кажучи, коли у вас у квартирі немає світла, у вас холодно і не працює каналізація. Отоді ви вийдете».

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Рябошапка визнав, що найголовнішим гальмом у боротьбі з корупцією є влада.

Також Знай.ua повідомляв думку Святослава Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».