Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Потрібно розуміти, що насправді, не зважаючи на епідемію ковіду, всі просунені економіки світу намагалися захистити власного споживача, громадян і економіку. Ті економіки, які трішки почали гальмуватися у зв’язку з ковід обмеженнями, то вони просто накачувались грошима з боку своїх власних урядів. І це дозволило місцевому населенню не виходити на роботу та не працювати, а просто чекати коли обмеження будуть зняті», - розповів Воскобойник.

Воскобойник сказав, що економіка не може зупинитись в один момент і все одно потрібні робочі руки, які будуть працювати. І тому, наприклад, Польща та Чехія як країни найбільшого працевлаштування українців, повідомив він, взагалі змінили своє власне законодавство і дозволили людям навіть не виїздити нікуди. У 2020 році, підкреслив він, кількість переказів від трудових мігрантів загалом на 200 мільйонів доларів перевершила дані по перерахуванню грошей за 2019 рік. Тому насправді трудова міграція не зменшилась, вважає він, а залишилась майже на тому ж рівні.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

«Трудова міграція, якщо подивитись з точки зору звичайного трудового мігранта, який заробляє гроші тут і зараз, він може допомагати своїм рідним та виплачувати комунальні платежі – це плюс для нього. А якщо дивитися з боку держави, то це навіть їй вигідно, бо люди їдуть та не виходять на площі, не вимагають якихось кардинальних змін. Це те, що стосується точки тут і зараз, але дивлячись правді в очі рано чи пізно люди приймуть рішення і виберуть для себе свою майбутньою батьківщину. І якщо в Україні не відбудуться кардинальні зміни, то люди будуть виїздити, і це не піде на користь Україні», - резюмував Воскобойник.

Як повідомляв Знай.ua, Жорін пояснив, що мігрантська криза в Польщі – лише початок російської агресії.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус запропонував Польщі допомогу з навалами мігрантів.