Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“Кожна друга реалізація товарів і послуг – нелегальна… Фактично – 40% в тіні. Вдумайтесь, 40% не платить нічого взагалі. Є легальні ФОПи, які платять, на сьогоднішній день”, - сказав Сергій Доротич.

Він зазначив, що держбюджет не буде наповнюватись більше після того, як ФОПи зобов’яжуть встановити касові апарати, оскільки багато хто натомість піде у тінь.

“Треба контролювати. Аферисти є всюди. Для цього є органи контролюючі, які мають робити контрольні закупки. І у випадку, якщо ти аферист, не видаєш товарний чек, не заповнюєш книгу обліку доходів, не платиш податків – притягатимуть до відповідальності. Але не навантажувати тим, що не дасть ніякого позитивного ефекту для бюджету”, - додав Доротич.

За його словами, є три сфери, у який обов’язкове встановлення касового апарату для продажу товару: це алкоголь, цигарки та паливо.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

“Продається виключно з касовим апаратом. Знаєте, скільки в тіні находиться? В алкоголі понад половина. Тобто начебто те, що гарно контролюється, а там тінь ще більша. Вони самі визнають і кажуть: “Так, не можемо нічого з цим зробити”. Тому що фіскальний касовий апарат просто не допомагає в цій боротьбі. Він створює ілюзію боротьби, але абсолютно не працює. Бо якби було все добре, то, напевно, в підакцизній групі товару був би менший відсоток зловживань. А виявляється, що… Взагалі у нас 40% в тіні, а в алкоголі 52%”, - підкреслив Доротич.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник зазначив, що весь великий бізнес ображений на Зеленського.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Сергій Доротич заявив, що якщо влада не почує бізнес, то ФОПи здадуть свої свідоцтва, та підуть в тінь.