Про це він розповів у своєму блозі.

«Це нещасні люди і не від хорошого життя вони там опинилися, тож питання «поїхати назад» не стоїть. Країни Західної Європи з одного боку розуміють свою моральну відповідальність за це, тому що не без їхньої участі відбулися події в Лівії, Сирії та Іраку», - сказав Атаманюк.

За словами експерта, з іншого боку, коли Німеччина асимілювала у себе 1,1 млн мігрантів, це не була благодійність. Як зазначив економіст, Німеччина раніше асимілювала біженців із Близького Сходу, тому що переживає демографічну кризу.

«Тому асимілюються мігранти, з огляду на те, що економіка Німеччини зростає, робочі місця створюються, заводи будуються і свіжу кров потрібно вносити», - зазначив Атаманюк.

На думку експерта, ситуація з біженцями на кордонах Білорусі та Польщі має вирішуватись дипломатично. За словами економіста, ця міграційна криза вигідна всім: владі Польщі, тому що знято питання з боку Єврокомісії з приводу консервативності уряду, українській владі це вигідно, тому що було знято з порядку денного багато внутрішніх проблем, а владі Білорусі, бо Тихановська і протести зникли з повістки.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк заявив, що українській владі варто думати про власних біженців з Донбасу.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів про втрачені перспективи України у сфері видобутку енергоресурсів.