Про це він розповів у своєму блозі.

«1991 року ми на 250 шахтах виробляли 250 мільйонів тонн вугілля. До Майдану ми виготовляли 75 мільйонів тонн вугілля і при цьому експортували його. Крім того, ми експортували електроенергію. На початку нашої незалежності ми були самою енергетично захищеною країною в Європі», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, на початку 90-х років краще енергетично забезпечена була лише Німеччина, яка є найпотужнішою у технологічному плані країною.

«Ні Італія, ні Іспанія, ні Франція, ні Австрія не були так енергетично забезпечені і більше того, ми експортували все: газ, нафту, електрику та вугілля. На сьогоднішній день ми виробляємо 13 млн тонн вугілля – у 5-6 разів менше, ніж у 2013 році», - сказав Атаманюк.

Як зазначив експерт, зрозуміло, що у цій статистиці потрібно враховувати тимчасову окупацію територій Донбасу, які є великим суб'єктом України по видобуванню енергетичних ресурсів. Але, за словами економіста, втрата контролю над потужностями на Донбасі не могла спричинити падіння видобутку вугілля у 6 разів, а максимум – у 2 рази.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Шахта будується 20 років: потрібно 20 років, щоб шахта вийшла на повні свої можливості, а перед цим йдуть великі геологічні розвідувальні роботи. Робимо сьогодні, думаючи про те, що буде через 50 років», - наголосив Атаманюк.

На думку експерта, Україна, маючи величезний потенціал, втратила свої показники видобутку різних ресурсів, яких раніше було достатньо, щоби експортувати.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк прокоментував ситуацію із мігрантами на кордоні з Польщею.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк розповів про негативні наслідки революцій.