Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Українці бувають різні і зрозуміло, що в Україні система створилася таким чином через слабкі інституції та історичні аспекти. І на сьогоднішній день в Україні вищою привілейованою кастою є українські олігархи, які здебільшого контролюють систему. Але на правду це лише половина айсбергу, бо насправді і вони є залежні від цієї олігархічної системи, і вона фактично їх контролює. Олігархи є заручниками цієї системи, яка стала стрижневою для існування української держави», - розповів Саакян.

Саакян сказав, що для України зовнішня загроза є первинною, тобто з точки зору того, що нас може вбити, взяти і в певний момент знищити державність - це зовнішня загроза. Зрозуміло, що РФ достатньо сильна для того, підкреслив він, щоб для нас повномасштабне військове протистояння стало катастрофою. Але, звісно, для Росії це буде самогубство, повідомив він, тому що після цього вона настільки похитнеться, що це для неї буде смертельно, і там це розуміють.

«Інакше б вони вже давно реалізували свій сценарій Новоросії, приєднання з територіями всього Причорномор’я і всі інші продукти хворобливої фантазії російських імперців. Такий сценарій буде смертельним для Росії, бо вона отримає громадський спротив всередині України. Вони в умовах, коли українська держава була надслабкою під час і після Революції гідності, коли президент втік з країни, коли армію до цього знищували зсередини, і в тих обставинах їм довелося задовольнить себе тільки уламками двох областей Донецької і Луганської, і Кримом», - сказав Саакян.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Політолог зауважив, що тоді спротив чинили виключно пасіонарна частина суспільства, а сьогодні відсоток людей, які розуміють загрозу від Росії, дуже зріс. Так само рівень боєздатності української армії, повідомив він, неймовірно зріс. І в цьому двобої для РФ економічно, соціально, політично, геополітично, резюмував він, це стане просто катастрофою і вони знищать себе зсередини.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що багаті країни бажають, щоб бідні переходили на зелену енергетику власним коштом.

Також Знай.ua повідомляв, що Куса назвав партнерів та ситуативних союзників України у світі.