Про це він розповів у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя».

«У нас говорити про те, що бізнес платить мало податків, а населення, навпаки, багато – це дуже непопулярна тема. У нас експертні майданчики сформовані здебільшого із прозахідних експертів і вони проштовхують ідеї вульгарного лібералізму. «Вульгарного», тому що до реального лібералізму це має таке саме відношення як морська свинка до моря», - сказав Кущ.

Як зазначив економіст, ці ліберальні спікери, які вважають, що люди платять багато податків, проштовхують ідею особистої капіталізації, тобто те, що людина будує на ринку праці, то й має отримувати. За словами експерта, також існує інша думка: проолігархічні експертні майданчики заявляють, що бізнес платить багато податків.

«Я цю історію розбиваю на дві частини. У нас люблять усі податки змішувати в одну купу і вдавати, що це все бізнес і роботодавець платить. Весь час малюються страшні цифри, що у нас майже 40% податковий тиск на бізнес і за рівнем податкового тиску ми знаходимося на рівні найжорсткіших країн щодо бізнесу», - сказав експерт.

Але, за словами економіста, багато представників бізнесу, наприклад аграрного, є неймовірно багатими.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«У них палаци та особисті яхти, але звідки це все? У нас дві жирні галузі – це аграрії та будівельники. І якщо подивитися, скільки вони реально перераховують до бюджету грошей, то виходить, що аграрії близько 25 млрд гривень, а будівельники близько 20 млрд. У нас зараз населення платить прибуткового податку близько 300 млрд гривень, якщо брати центральний та місцевий бюджет», - наголосив економіст.

На думку економіста, виходить, що люди, виходячи тільки з податку на працю, платять набагато більше податків, ніж бізнес.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бізяєв розповів, до чого може спричинити дефолт в Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв пояснив, у якому разі варто очікувати на зміцнення долара.