Про це він сказав в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

“Медична реформа — це щось значно більше, ніж пошуки моделей фінансування. Модель фінансування — це тільки частина системи охорони здоров’я. І я, наприклад, є противником того, щоб ототожнювали модель Беверіджа і модель Бісмарка (це моделі фінансування) з системою Семашка. Система — це значно вищий рівень. Це нормативно-ціннісні комплекси, це інститути, це правила поведінки, це виховання лікаря і це навчання”, - сказав Анатолій Якименко.

Він зазначив, що моделі Беверіджа і Бісмарка передбачають саме фінансування системи охорони здоров’я, а не те, як вона має виглядати. При цьому система Семашка передбачає наявність етичного вибору. Тобто, що держава не допустить того, щоб хтось експлуатував вразливий стан людини.

“Система Семашка – це передусім безоплатна допомога для пацієнта. Ніхто не має права з нього брати якийсь зиск. Це етика… Система — це надзвичайно складна річ. Не можна її зводити до того, як ми фінансуємо її”, - додав Якименко.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Михайло Цимбалюк зазначив, що у соціальній сфері зараз немає грошей ні на що.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Юрій Подорожній нагадав про усю серйозність пандемій через призму історичного досвіду.