Про це він розповів у своєму блозі.

«Коли кажуть, що у нас найгірша енергетична ситуація за всі роки незалежності, то акцент має бути не на цьому – у нас найгірший уряд за 30 років незалежності. У нас «продавці повітря»: приходять на посаду, там щось обіцяють, а за фактом не розуміють, що робити», - сказав Атаманюк.

За словами експерта, раніше Україна була однією із найзахищеніших країн в енергетичному сенсі, і нам навіть вдавалося експортувати енергоресурси до інших країн.

«Буквально нещодавно ми говорили, що купуватимемо електроенергію з Білорусі, і все – вже не купуємо. Говорили, що купуватимемо вугілля з Казахстану, і це вже не виходить!», - наголосив експерт.

Як зазначив економіст, влада не має плану щодо підтримки енергетичної стабільності країни. За словами експерта, через відсутність плану уряд не закупив газ навесні, коли він дешевше, і те саме з вугіллям.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Потрібно дати оцінку тим посадовцям, які призвели до цієї ситуації», - наголосив Атаманюк.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк пояснив, чим міграційна криза вигідна урядам Польщі, України та Білорусі.

Також Знай.ua повідомляв, що Тарас Загородній розповів, навіщо Росія вимагає від ЄС проведення прямого діалогу з Білоруссю.