Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«У грудні мільйони українців отримають підвищені пенсії. Комусь додадуть по 80, комусь по 200, а комусь і по 800 гривень», - зазначила Котенкова.

Вона пояснила, що у грудні підвищиться мінімальна зарплата з 6000 до 6500 грн, а від цього показника залежать пенсійні виплати українців віком від 65 років, які виконали вимоги щодо стажу. Журналістка нагадала, що для жінок встановлено правило мати 30 років стажу, а чоловікам не менше 35 років.

«З початку року такі пенсіонери одержують 2400 грн. Але у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з грудня, їм належить добавка у розмірі 200 грн. І прем'єр Шмигаль на засіданні уряду прозвітував, що гроші на підвищення виплат цієї категорії пенсіонерів у бюджеті є. Але раптом з'ясовується, що грошей не вистачає. Пенсійний фонд України просить Кабінет міністрів збільшити його бюджет на 4,34 млрд грн для виплати пенсій», - розповіла Котенкова.

За її словами, для підвищення мінімальної пенсії грн особам, які досягли 65 років у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з 1 грудня, Пенсійний фонд оцінює нестачу коштів у 900 млн грн. Крім того, додала журналістка, Пенсійний фонд вказує на зростання його видатків понад заплановані, зокрема через перерахунок призначених за спецзаконами пенсій за рішеннями судів: перерахунків спецпенсій для «чорнобильців», військових, суддів та прокурорів, призначених спеціальними законами, що призвело до незапланованих видатків на суму 3,4 млрд грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Гроші, звичайно, знайдуть, але виходить, що знову латають дірки, адже раз у раз шукають гроші, щоб заплатити людям пенсії. Замість піднімати економіку – вони латають дірки. І так рік у рік. Від однієї влади до іншої», - заявила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про обіцяну тисячу для всіх вакцинованих.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова заявила, що послуги ЖКГ все дорожчі — олігархи ЖКГ все багатші.