У ньому взяли участь представники Національного Корпусу, а також приєдналися посадовці місцевого та державного рівня, військовослужбовці канадської місії Unifier і учасники бойових дій.

Про це розповідається на офіційному сайті Національного Корпусу.

У публікації сказано, що голова Запорізького обласного осередку Нацкорпусу Максим Зайченко пояснив, яку роль виконує ветеранський рух у процесі створення національно-патріотичних об’єктів. Зокрема, підкреслює він, з огляду на небезпеку втрати державності потрібно проводити заходи щодо посилення патріотичного виховання. «Рушійним потенціалом в цьому процесі мають виступити саме ветерани, які своїми діями вже показали громадянську позицію і готовність до виконання громадянського обов’язку щодо захисту від агресивної політики наших сусідів та відстоювання національних інтересів української держави», - пояснює Зайченко.

Окрім цього, зазначено на сайті, голова Запорізького обласного осередку Нацкорпусу назвав вже успішні ветеранські об’єкти, наприклад, наметовий табір «Січовик», Штаб оборони Запорізького краю, пам’ятний козацький хрест «Борцям за волю України», меморіал Захисникам України, Козацький спортивний центр «Спас Яр».

Представник Нацкорпусу Ігор Зайчук зі свого боку вказав на те, що для реалізації цих проєктів необхідно співпрацювати з місцевою владою. «Потрібно розуміти, що іноді без тиску на владу і без активної громадсько-політичної позиції цього не досягнути, тому треба вміти відстоювати свої проєкти», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами керівника Черкаського осередку Нацкорпусу та ветерана «Азову» Дмитра Кухарчука, деколи без боротьби за право на реалізацію ініціатив не обійтися. Як він пояснює, українські реалії такі, що необхідні структури – міська, обласна влада та Мінветеранів – не займуться цим самостійно. «Це щоденна кропітка робота. Потрібно весь час нагадувати про себе в різний спосіб. Інколи треба зробити так, щоб тебе не змогли не почути», - заявляє ветеран.

Також на сайті розповідається, які теми обговорення було піднято під час форуму загалом: «У рамках форуму представники ветеранських організацій обмінюються кращими напрацюваннями щодо втілення соціальних проєктів, створення ветеранських просторів, концепції національно-патріотичного виховання». Окрім цього, зазначають представники Нацкорпусу, на заході обговорювалася реабілітація учасників бойових дій та їхня професійна адаптація, а також взаємодія з місцевою владою та органами місцевого самоврядування в цих питаннях.

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус посприяв затриманню лідера руху антивакцинаторів у Чернігові.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус влаштує перфоманс на Майдані Незалежності до Дня провокатора.