Про це вона розповіла в програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

«Чому я вважаю, що відкривається вікно можливостей: тому що перший раз за всі часи нарешті в парламенті реєструється закон про внесення змін до Конституції від народних депутатів більшості, а не як до цього було, що це робив швидко президент. І ці підписи збираються майже 5 місяців. Це якесь усвідомлення, що, по-перше – це певний мандат парламенту, і що це обов'язково має бути процес. Прецедент знаковий», - розповіла Кириченко.

Вона додала, що після того влітку утворилось міжфракційне об'єднання. За її словами, у нас є більшість, але ініціатори цього об'єднання з більшості розуміють, що внесення змін до Основного закону має бути широким процесом в парламенті і поза ним. Кириченко вважає, що міжфракційне об'єднання за конституційну реформу і ефективну владу говорить про те, що більшість парламентарів бачать в цьому проблематику, готові спілкуватися і відкинути політичні моменти коли вони голосують за закони.

«Якщо вони об'єднуються, вони розуміють, що конституційний процес над політичним інтересом. І вони йдуть на це. Наскільки вони глибоко це усвідомлюють – мені складно сказати. Але принаймні на публічні консультації вони схвально реагують. Принаймні ініціатори цих процесів. Це вікно можливостей, на мій погляд», - заявила Кириченко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.