Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

Ярослав Бєлов розповів, що у законопроєкті №5600 є кілька важливих пунктів, що стосуються громадян.

“Я думаю, що в законопроєкті є два пункти, які найбільше стосуються якраз людей. Перше – це про мінімальне податкове зобов’язання… Що стосується нерухомості, тут питання інше. Я так розумію, що ідея Кабінету міністрів була першочергова, це накласти сплату ПДВ на квартири, які продаються на вторинному ринку. Всі передбачали і розуміли, що це значно збільшить вартість квартири для покупця… Нам не потрібно створювати проблему для людини купити квартиру або ситуацію, при якій вартість квартири буде зростати”, - сказав Бєлов.

Він зазначив, що потрібно стимулювати людей купувати нерухомість, оскільки будівельна галузь тягне за собою багато інших.

“Влада має подумати якраз про те, що людина, яка може здавати квартиру, вона може здавати її офіційно, сплачувати податок. І не здавати її у такий спосіб, щоб держава про це не знала. Це має бути якась нормальна податкова політика для того, щоб людина не ховала ці свої прибутки, і це має бути дуже легкий спосіб адміністрування. Якщо, умовно, я маю квартиру, хочу її здати, то я маю адмініструвати цей податок в інтернеті в один клік. А не здавати якісь звіти”, - додав Ярослав Бєлов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександра Решмеділова зазначила, що на кону стоять податкові нововведення, зокрема, закон 5600.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов сказав, що ставлення олігархів до Зеленського погіршилося.