Його слова прозвучали у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Державний бюджет на 2021 рік фактично вже перевиконується. Цей бюджет було прийнято з розрахунком дефіциту у розмірі 5 відсотків ВВП, а зараз дефіцит становить близько 3 відсотків ВВП. Це підсумки перших десяти місяців цього року. У бюджеті наступного року закладено дефіцит у розмірі 3,5 відсотка ВВП, але він і зараз не перевищує цей показник. Бюджет виконується і перевиконується, але яка в цьому користь? Видаткова частина бюджету недофінансується за багатьма програмами. Загальний обсяг недофінансування – близько 75 мільярдів гривень. А такі зобов'язання на наступний рік говорять про те, що бюджетна політика в Україні не зміниться», - каже гість програми.

На його думку, це означає, що влада не збирається стимулювати економіку.

«При цьому енергетична криза вже настала, і зараз вона розвиватиметься. Але влада не має наміру нічого робити для розвитку економіки та пом'якшення кризи. А в інших країнах бюджетний дефіцит найчастіше вищий – кошти йдуть на підтримку бізнесу та громадян, які на якийсь час втратили доходи», - розповідає Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він зауважив, що не очікує суттєвого зростання долара стосовно гривні.

Також Знай.ua повідомляв, що Скаршевський прогнозував, як проходитиме нинішній опалювальний сезон.