Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«З 1 грудня 2021 року очікується останнє пенсійне підвищення цього року. Комусь додадуть по 80, комусь по 200, а комусь і по 800 гривень», - повідомила Панченко.

Вона зазначила, що цього року було заплановано подвійне підвищення мінімальної заробітної плати: вперше підвищили у січні до 6000 грн, друге заплановано на грудень – 6500 грн. За її словами, від цього показника залежать пенсійні виплати українців віком від 65 років, а також тих, хто виконав вимоги щодо стажу. Журналістка нагадала, що для жінок – 30 років стажу, для чоловіків – не менше 35 років. У цій категорії пенсіонерів розмір виплат залежить від «мінімалки», їм платять не менше ніж 40% від цього розміру.

«З початку року такі пенсіонери одержують 2400 грн. Але у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з грудня, їм належить добавка у розмірі 200 грн. Невдовзі вони отримуватимуть уже 2600 грн. І прем'єр Шмигаль на засіданні уряду прозвітував, що гроші на підвищення виплат цієї категорії пенсіонерів у бюджеті є. Але це все підвищення. Також з 1 грудня піднімуть мінімальну пенсію. Цей перегляд пов'язаний зі зростанням прожиткового мінімуму. Проте добавка до виплат становитиме лише 80 грн – з 1854 грн до 1934 грн», - розповіла Панченко.

Журналістка додала, що є певна категорія пенсіонерів, які отримають не по 80 гривень надбавки, а по 800. За її словами, йдеться про суддів та інших пенсіонерів, які свого часу отримували великі офіційні зарплати.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

«На хвилиночку зараз вони отримують понад 18 тисяч гривень в одні руки. Такою зарплатою навіть не всі у Києві можуть похвалитися. Плюс найбільше підвищення у 800 грн також буде для цієї категорії пенсіонерів. Я за них, звісно, рада. І відсоток таких виплат невеликий. Але осад, як кажуть, залишився», - заявила Панченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Також Знай.ua писав про те, що Марунич прокоментував ймовірність усунення Германа Галущенка з посади міністра енергетики України.