Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Це проста кредитна подачка, навіть так можна сказати з погляду обсягу. Але, на жаль, я не можу сказати, що це кредит. Тому що ті умови, під які виділяється цей кредитний транш, і взагалі як відбувається співпраця між Україною та МВФ – це не те щоб кабальні умови. Тому що обсяги кредиту невеликі, його можна просто віддати», - говорить він.

Проблема в тому, що зобов'язання, які бере на себе українська сторона за здобуття цієї кредитної подачки, ставить хрест на економічному розвитку нашої країни, зазначає експерт.

«Від меморандуму до меморандуму, у цьому меморандумі все те саме, тільки з особливим цинізмом те, що там зафіксовано з боку української влади. Нагадаю, що його підписує президент, прем'єр-міністр, міністр фінансів та голова Нацбанку. Там написано, що ми всі виконували: з погляду електронних декларацій, кримінальної відповідальності за їхнє неправильне заповнення. Але тут Конституційний суд нам завадив, і нам довелося приймати додаткові закони для того, щоб оминути рішення Конституційного суду. Я перекладаю простою мовою, щоб було зрозуміло. Це я називаю особливим цинізмом, коли вони таки пропихають антиконституційну річ і кажуть: от бачите, які ми молодці? Ми виконали це зобов'язання та довиконали. Дайте нам, будь ласка, 700 мільйонів доларів!» - розмірковує Скаршевський.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ілля Несходовський обгрунтував необхідність співпраці України з МВФ.

Також Знай.ua повідомляв, що Дмитро Василець вважає: МВФ наступає на суверенітет України.