Про це йдеться на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Обурення суспільства, зокрема, викликають антиукраїнські рішення чинної влади, присутність агентів впливу Кремля на найвищих державних посадах, процвітання корупції та кумівства, повернення у владу чиновників часів Януковича та політичні переслідування опонентів», - сказано на сайті.

Під час акції керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін зазначив, що влада не спроможна ефективно реагувати на внутрішні та зовнішні загрози.

«Вони розповідають нам про те, що українські протести допомагають Путіну, але я вважаю, що найбільшими помічниками Путіна в цій країні є не ветерани і патріоти, які виходять на акції протесту, а зрадники у владі», - сказав Жорін.

Керівник Київського осередку Нацкорпусу Сергій Тамарін підкреслив, що 8 років тому 1 грудня відбулись події, які надихнули суспільство рухатися у напрямку свободи, яку треба відстоювати й сьогодні.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки
Показати ще

«Важливо пам’ятати нашу історію, як ганебні приклади, коли наші предки не боролись за свою гідність, так і приклади гідної боротьби, які й сьогодні дають нам дух до великих звершень», - додав Тамарін під час віче.

Керівник Черкаського осередку Нацкорпусу Дмитро Кухарчук заявив, що патріотичні сили сьогодні повинні об’єднатися задля того, щоб уникнути помилок 2014 року.

«На відміну від Януковича і «ригів», які мали образ відвертого ворога, ці – набагато гірші. Але, на превеликий жаль, для частини українського суспільства вони сьогодні виглядають позитивно, створюючи певну ілюзію демократії. Ми сьогодні виступили єдиним фронтом, який після імпічменту зможе стати елітою української нації, консолідувати українське суспільство і не допустити тих помилок, які ми зробили у 2014 році», - сказав Кухарчук.

На сайті сказано, що після віче учасники акції попрямували до Офісу президента, щоб заявити про свої вимоги до влади. У публікації підкреслено, що учасники акції заявили про готовність чинити опір капітулянтським планам влади та захищати країну від загрози втрати державності.

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус організував акцію проти розважальних заходів у скорботні дні.

Також Знай.ua повідомляв, що Максим Жорін розповів, що буде, якщо влада піде на прямі перемовини із Путіним.