Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«В Україні близько 36% економіки в тіні, і вона збільшилась за останні роки, а причина збільшення – це ковідна пандемія. Бізнес втратив свою конкурентність, порівняно з Європою та Америкою у нас відсутні належні заходи для підтримки бізнесу. Вони є, але дуже слабкі і як результат, щоб бізнесу вижити в таких умовах, він звик фактично проблеми вирішувати самостійно. Таким чином бізнес використовує дірки в податковому законодавстві, щоб не сплачувати в повному обсязі податки настільки, наскільки це є можливим», - підкреслив Несходовський.

Несходовський сказав, що саме тому у нас тіньова економіка збільшилась за останні роки. Тіньова економіка присутня в будь-якій країні світу, підтвердив він, десь в більшій мірі, а десь у меншій. По різному рахують, але те, що вона є скрізь - це факт, повідомив він, тому Україна не є виключенням. Проте в Україні вона є значною, акцентував він, і історичною передумовою, чому так сталося, було наше репресивне законодавство. Виконувати ті норми, які були прописані в податковому законодавстві, було дуже складно, впевнений він, таким чином бізнес для захисту, коли приходила перевірка, давав хабар.

«Відповідно існувала тіньова економіка. Крім цього умови ведення бізнесу в Україні набагато гірші, ніж умови ведення бізнесу у наших сусідів. Тому ми компенсуємо імпорт, який заходить та має дуже добрі конкурентні права, особливо якщо він заходить в якості контрабанди. Ми в Україні фактично використовуємо ці тіньові схеми, щоб зберегти цю конкуренцію. Тобто, якби цих схем взагалі не було, то у нас би зупинилось набагато більше підприємств, ніж воно зараз є», - резюмував Несходовський.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ілля Несходовський обгрунтував необхідність співпраці України з МВФ.

Також Знай.ua повідомляв, що Дмитро Василець вважає: МВФ наступає на суверенітет України.