Про це він розповів у своєму блозі.

«МВФ – це не благодійна організація, а його функція є досить прагматичною і зрозумілою. МВФ – це організація, яка дає країнам гроші в борг у часи кризи для того, щоб іноземні банки, які перебувають у країні, могли вчасно вивести свої капітали, і щоб країна мала золотовалютні резерви і вона могла купувати імпортні товари», - зазначив Загородній.

За словами експерта, МВФ повністю переслідує західні інтереси: він дає кризовим державам гроші, щоб вони цими грошима розраховувалися за товари, які виробляють західні країни, але потім ці гроші все одно треба буде повернути, тому що це за фактом кредит із відсотками.

«Часто гроші МВФ допомагають. Особливо вони були нам потрібні у 2014-2015 роках, коли ми мали шок: ми втратили 20% економіки, обвалився експорт, війна і грошей немає. Гроші МВФ нам були потрібні і вони нам дуже допомогли. Але коли ми вийшли на стратегію зростання, то вони нам уже взагалі не потрібні», - сказав Загородній.

Як зазначив політолог, коли дається кредит від МВФ, як правило, ще є додаткові вимоги до країни, наприклад, скорочувати кількість субсидій, збільшувати податки та встановлювати дорожчі тарифи. За словами експерта, такі вимоги запроваджуються, тому що МВФ зацікавлений лише у поверненні грошей, а не у добробуті народу кризової країни, тож таким чином хочуть збільшити надходження до бюджету.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тарас Загородній розповів, навіщо Росія вимагає від ЄС проведення прямого діалогу з Білоруссю.

Також Знай.ua повідомляв, що Тарас Загородній розповів чому з'явилися противники вакцинації.