Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» з Катериною Павловою.

«Тут все залежить від того, скільки нам потрібно газу. Хтось в уряді знає, скільки нам потрібно газу на проходження опалювального сезону? Повинні б, звичайно, знати, але, на мою думку, не знають, бо балансу немає. А баланс – це скільки видобувається, завозиться, споживається та ким споживається, а нічого цього немає. Є по електричній енергії баланс, але енергетичного балансу вугілля в Україні немає, і ми не знаємо, скільки і яким станціям потрібно вугілля. Немає балансу газу, скільки потрібно газу і чому у газових сховищах необхідно накопичити 19 мільярдів кубометрів газу, а не 26?», - наголосив Рябцев.

Експерт сказав, що невідомо, скільки у нас промисловість споживає газу і які підприємства і для чого споживають газ. Невідомо, скільки газу споживає бюджетна сфера, повідомив він, у нас є якісь макропоказники, які публікуються держстатом. Але ці показники, підтвердив він, публікуються вже після того, як усі спожили газ, подивилися, скільки споживали та поділили на тих, хто спожив. І з якихось математичних моделей визначили, підтвердив він, що десь так воно має бути.

«Але й ця модель з досить великою похибкою, оскільки у нас 2 мільйони домогосподарств взагалі не обладнані індивідуальними лічильниками газу. Тому якщо говорити, хто винен, то винна некомпетентність осіб, які ухвалюють зараз владні рішення. Потрібно, щоб ті люди, які кажуть, що нам не вистачить газу і ми зиму не переживемо, надали свої особисті розрахунки і сказали, скільки саме і кому саме газу не вистачатиме. Якщо такого не відбувається, то ми маємо справу з людьми, які говорять про все і ні про що», - резюмував Рябцев.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсіонерам "дозволили" не платити за доставку газу: деталі важливої ​​заяви Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він зауважив, що не очікує суттєвого зростання долара стосовно гривні.

Також Знай.ua повідомляв, що Скаршевський прогнозував, як проходитиме нинішній опалювальний сезон.