Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Панченко повідомляє, що з грудня «Нафтогаз» підвищує газовий тариф, і розповідає, кого це стосується передусім. «Так, пільговий період для абонентів постачальника «останньої надії», функцію якого виконує «Нафтогаз», завершується наприкінці листопада», - пояснює вона. Тобто, додає журналістка, йдеться про заклади охорони здоров’я комунальної та державної власності, про бюджетні установи, які отримували газ за ціною 16,8 грн за кубометр від ПОН. «З 1 грудня для клієнтів ПОН тариф на газ розраховуватимуть за спеціальною формулою щомісяця», - підкреслює вона.

Отже, констатує ведуча, доведеться платити колосальні суми або ж і зовсім жити без опалення, якщо вчасно не підписати договір. Водночас Панченко акцентує на тому, що це державні установи. «Але сподіваюся, що до цього не дійде і діти не мерзнуть у школах, а пацієнти у лікарнях не лежатимуть у холодних палатах», - каже журналістка.

Принагідно вона розповідає і про онлайн програму реєстрації місця проживання, яка починає працювати з 1 грудня. Панченко додає, що у додатку «Дія» це займе буквально 10-15 хвилин. До того ж, каже журналістка, оформлювати пенсії та медичну допомогу також потрібно буде за місцем проживання і власники паперових паспортів також зможуть змінити місце реєстрації в електронному вигляді.

За словами ведучої, в Україні також почали продавати квитки на «зимові» потяги, які йдуть з великих міст до карпатських гірськолижних курортів. Вона підкреслює, що із 12 грудня розклад буде змінено. «З цієї дати почнуть курсувати сім таких поїздів. Загалом у новому графіку буде запущено 19 пар поїздів по всій країні. Ще 49 пар обіцяють пришвидшити. Квитки на всі нові поїзди вже можна придбати у касах вокзалів», - повідомляє Панченко.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, як зміняться соціальні виплати для українців у грудні.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла про цілі створення Єдиного соціального реєстру.