Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

Передусім політолог зазначає, що вже й український міністр оборони Резніков змінив свою думку щодо ймовірності повномасштабної війни з РФ. «Заявив сьогодні, що Росія буде готова та може напасти на Україну вже у січні», - розповідає він. Тим не менш, Ялі дотримується іншої думки.

Як він пояснює, президент РФ своїми діями лише посилює власні переговорні позиції і хоче вийти на переговори з Байденом, аби змусити Україну виконати Мінські угоди так, як це вигідно Путіну. До того ж, каже експерт, у США не просто так поширювалася інформація про загрозу вторгнення РФ в Україну. Це, переконаний він, підготовка до зустрічі Путіна з Байденом.

Принагідно Ялі зазначає, що республіканці свого часу жорстоко критикували Байдена за те, що він пішов Путіну на поступки в питанні «Північного потоку-2» і не ввів санкції. «І на тлі обвалу рейтингів Байдена ще одна зустріч також буде використана критиками демократів», - міркує він.

Тим не менш, додає політолог, зараз зустріч президентів РФ і США має вагому причину – небезпека розгортання повномасштабної війни. «І подано це буде вже не як слабкість Байдена, а як акт запобігання загрозі міжнародній безпеці. Умовно кажучи, ситуація win-win», - пояснює Ялі. Отже, констатує він, про Україну цілком можуть домовитися і без самої України, до того ж, США, ймовірно, почне більше тиснути на неї у плані виконання Мінських угод.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також експерт коментує ситуацію із Білоруссю. За його словами, Лукашенко став буквально сторожовим псом Путіна: він відкрито говорить про спільні з Росією військові навчання та дає загрозливі меседжі Заходу. «Лукашенко також заявив, що у разі війни Росії проти України Білорусь воюватиме на боці Росії. Адже ще трохи більше року тому у своєму інтерв'ю Гордону напередодні президентських виборів він таку можливість категорично відкидав», - розповідає Ялі. Тим не менш, каже він, зараз ситуація змінилася і Лукашенко не заперечує можливості війни з Україною, а також поставки біженцям з Донбасу зброї і взагалі прямого зіткнення.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну розпочалася у США.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, для чого Путін стягує російські війська до українських кордонів.