Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Фактично по закону про критичну інфраструктуру можна проводити націоналізацію, але не в прямому розумінні як люди це сприймають, що прийшли більшовики в шкірянках та забрали все, що є. Фактично це можна робити в прописаному законі порядку. І найголовніше, що на відкуп Кабінету Міністрів віддається взагалі весь цей процес. Тобто він може бути взагалі автономним. За цим законом стоїть РНБО, а це, безумовно, Данілов. Тобто можна сказати, що Данілов є певною мірою рушієм націоналізації», - повідомив Головін.

Експерт сказав, що одним з напрямів, які відбуваються у Верховній Раді, – це землю хочуть розбазарити, підприємства приватизувати. А з іншої сторони існує Данілов з націоналізацією, санкціями та з усім тим, вважає він, необхідним, щоб державу привести до держави. Тому з цим законом, впевнений він, абсолютно все можливо. Закон про деолігархізацію – це також певною мірою є міткою, вважає він, коли робиться реєстр про олігархів.

«А законом про критичну інфраструктуру робиться реєстр об'єктів, що належать фактично олігархам. Створюється реєстр, в який попадають об'єкти, до яких можуть бути застосовані певні дії. Законом прописується те, що Кабінет Міністрів повинен утворити уповноважений орган з критичною інфраструктурою. Далі необхідно буде Кабінету Міністрів затвердити положення про цей орган і ці права надаються Кабінету Міністрів за законом. А в положенні вже прописується, що уповноважений орган має право вводити тимчасові адміністрації на підприємства критичної інфраструктури», - резюмував Головін.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.