Про це вона розповіла у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Передусім експерт зазначає, що Україні і не потрібен був транш від МВФ. «Крім того, ця організація постійно знаходила відмовки, хоча майже всі її вимоги були виконані», - підкреслює він. У приклад Скаршевський наводить ситуацію літа 2020 року, коли у Нацбанку змінився голова, що доволі занепокоїло МВФ, але Україна і не зобов’язувалася не проводити таких змін.

Окрім того, каже економіст, українська влада пішла навіть на порушення Конституції. Зокрема, він говорить про ситуацію із Конституційним судом. «Я не бачив таких цинічних меморандумів із МВФ, як той, яким Україна отримала 700 мільйонів доларів», - обурюється Скаршевський.

Як він розповідає, влада буквально «виправила» рішення, яке прийняв Конституційний суд, і прийняла такі закони, які були необхідні для виконання зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом. «Тут ідеться не про економіку, а про торгівлю суверенітетом. Заради кредитів влада принижує Україну як державу», - підкреслює експерт.

Натомість, каже Скаршевський, така ситуація не могла би відбутися у демократичній державі, оскільки там судові рішення виконуються, а не «виправляються».

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський розповів, яким буде курс долара.

Також Знай.ua писав про те, що Скаршевський вважає Нацбанк України філією МВФ.