Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Пан Олексій Любченко не протримався на своїй посаді пів року, і подав заяву про відставку. Наступного дня Верховна Рада його звільнила. Але чому? Як улюбленець Офісу президента став не милим? Хоча ще у жовтні йому пророкували крісло прем'єра і тут така невдача», - говорить Панченко.

Вона наголосила, що Любченко був третім міністром економіки, якого звільнили за президентства Володимира Зеленського. Журналістка додала, що в уряд ексміністр прийшов у травні цього року, а перед Кабміном він понад рік працював головою Державної податкової служби, де показав непогані результати – за 2020 рік податкова під його керівництвом збільшила на 21,5% податкові надходження до державного бюджету.

«Але Любченка попросили з посади зовсім не з гуманних міркувань. Одна з версій звільнення міністра економіки – дуже банальна. Прем'єр Шмигаль вирішив, що такий амбітний заступник йому не потрібен і розіграв свою політичну партію», - розповіла Панченко.

Журналістка додала, що Олексія Любченка в уряді замінила заступниця голови ОП Юлія Свириденко, яка до роботи на Банковій була першим заступником міністра економіки. Крім того, зазначила Панченко, Свириденко є однією з ініціаторів урядового законопроєкту №5600.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Владислав Дзівідзінський зазначив, що ефективний міністр — це людина з досвідом.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бортник назвав цілі кадрових перестановок у Кабінеті міністрів України.