Про це вони повідомили на своєму офіційному сайті.

Як розповідається у публікації, згідно з ініціативою «Велика реставрація» з програми «Велике будівництво» планується забудувати острів Хортиця, який є історичним ареалом та взагалі унікальною заповідною зоною. «Колиску української державності та національного пробудження намагаються перетворити на розважальний комплекс, знищивши його справжнє сакральне значення», - підкреслює Нацкорпус.

На думку його представників, не можна дозволити влади перетворити Хортицю на торгово-розважальний осередок, інакше острів втратить і своє природно-екологічне значення, і сакральне. «Сьогодні ми розділяємо обурення наукової спільноти та закликаємо підписати петицію до президента Зеленського», - повідомлено на сайті.

Також Нацкорпус попереджає, що інакше влада своїми діями просто знищить всі археологічні об’єкти, весь особливий ландшафт, флору та фауну острова. До того ж, підкреслюється у публікації, над проєктом не працюють ані екологи, ані зоологи, ані історики, ані ландшафтні дизайнери, а плану реконструкції і зовсім немає.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жорін заявив, що історія про державний переворот виглядає, як навмисно придумана владою.

Також Знай.ua писав про те, що в Одесі протестували проти призначень Труханова.