Про це він розповів у своєму блозі.

«Хто приймає рішення у світі? США, Росія, ЄС та Китай – це 4 геополітичні гравці. Те, що вони ділитимуть мир, зони впливу та пріоритети – це факт, бо так було завжди, коли між собою зустрічалися великі держави, які мали, що протиставити решті світу», - наголосив Юрій Атаманюк.

За словами експерта, Україна стала інструментом для країн, які керують світом та, як зазначив економіст, стала «козирем» у торгах між Росією та Заходом.

«На жаль, у цьому більшою мірою винна сама Україна, тому що політику треба проводити проукраїнську, яка вигідна Україні, а не проросійську, проєвропейську чи проамериканську», - сказав Юрій Атаманюк.

Як зазначив економіст, те, що Україна протягом 30 років незалежності постійно металася від Заходу до Росії і навпаки, призвело до того, що ми стали, на думку експерта, «розмінною картою».

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк пояснив, що якщо розпочнуться віялові відключення, то народ почне виходити на протести.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк пояснив, чим міграційна криза вигідна урядам Польщі, України та Білорусі.