Про це він розповів у своєму блозі.

«Щорічно Верховна Рада ухвалює закон, за яким дозволяється допуск іноземних військ для навчань на територію України, оскільки за Конституцією розміщення іноземних військ на території України заборонено», - зазначив Руслан Бортник.

За словами експерта, цей закон приймався за всіх часів і за всіх президентів. Як зазначив політолог, останніми роками навчання іноземних військ в Україні йдуть на постійній основі – навчання не мають термінів проведення.

«На території під виглядом навчань постійно знаходяться значні контингенти наших зовнішніх партнерів. Це така тактика України, як не порушити Конституцію та забезпечити присутність військових НАТО на нашій території», - наголосив Руслан Бортник.

Як зазначив політолог, таким чином Україна розміщує союзні війська на своїй території, що вигідно, на думку керівництва нашої країни, вже багато років.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник проаналізував виступ Зеленського у ВР.

Також Знай.ua публікував слова Руслана Бортника: «Весь великий бізнес скривджений на Зеленського.