Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

Любов Завальнюк зазначила, що, незважаючи на всі перепони та невдоволення, законопроєкт все ж таки був прийнятий. Журналістка розповіла, які зміни він передбачає.

«Що ж написано у фінальній версії цього закону? В ухваленій редакції депутати вирішили зберегти підвищення податкового навантаження на видобуток залізняку. Правку №97, якою податки намагалися зменшити, у залі відхилили, незважаючи на попередню підтримку комітетом», - сказала Любов Завальнюк.

Журналістка зазначила, що цей законопроєкт вносить низку змін, зокрема до Податкового кодексу України. За її словами, крім зміни ставок ренти на видобуток руди, законопроєкт вносить зміни до системи оподаткування сільгоспвиробників та фермерів, угод із продажу нерухомості, екологічного податку та акцизного податку.

«Текст законопроєкту №5600 неодноразово змінювався. Востаннє критичні зміни до законопроєкту вносилися після розгляду податковим комітетом, дедлайн стояв до другого читання. Тоді депутати вирішили змінити систему оподаткування видобутку руди рентною платою», - розповіла Любов Завальнюк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

За її словами, чинна система оподаткування рентою працюватиме лише до набрання чинності законопроєктом №5600, зараз вона передбачає ставку 11-12%. Законопроєктом №5600, каже журналістка, передбачається стягнення ренти з ринкової вартості. При цьому, зазначила Любов Завальнюк, чим вищою буде ця ринкова вартість – тим більшою буде ставка ренти.

Як повідомляв Знай.ua, Олександра Решмеділова зазначила, що на кону стоять податкові нововведення, зокрема, закон 5600.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов сказав, що ставлення олігархів до Зеленського погіршилося.