Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» на каналі «А як насправді?».

Як пояснює Сергій Доротич, влада ставить перед бізнесом вимогу використовувати касові апарати через те, що має з цього вигоду. «Тільки на сервісному обслуговуванні «ящичків», як ми їх називаємо, приватні структури, афілійовані з певними представниками влади, заробляють п'ять мільярдів на рік», - каже він. Окрім цього, додає гість програми, це не єдина стаття доходу і у цьому є корупційна складова.

До того ж, підкреслює він, оплачувати це все доведеться кінцевому споживачу, адже витрати закладають саме у вартість товару. «Отже, цей захід призведе до зростання роздрібних цін, до втрати покупців підприємцями, частково – до закриття бізнесу та зростання монополій», - попереджає Сергій Доротич.

Принагідно він зазначає, що в Японії та Сполучених Штатах малий бізнес працює без касових апаратів. «Для виявлення зловживань вони жодної ролі не відіграють», - пояснює гість програми. Як каже Сергій Доротич, не важливо, чек видає апарат чи його виписують від руки, оскільки єдиним способом виявити зловживання є контрольна закупівля.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доротич розповів, чи досягли результату учасники мітингу «Save ФОП».

Також Знай.ua писав про те, що Доротич розповів, що використання фіскальних касових апаратів не допомагає боротися з нелегальним бізнесом.